Käsineiden ja rukkasten pintamateriaaleina käytetään nappanahkaa, mokkanahkaa, villa-akryylineulosta, fleece- ja britex-kangasta, softshellia, tavallista nailonia sekä näiden yhdistelmiä. Nahkakäsineissä käytetään yleisimmin lampaan-, sian-, poron- ja pukinnahkaa.

Laadukkain materiaali on lampaan aniliininappanahka, joka nahan erityisen käsittelyn ansiosta on pehmeää ja hyvin notkeaa nahkaa. Yleisimmin käytetään kuitenkin hieman peitevärjättyä semianiliini-lammasnappanahkaa. Se kestää hyvin kosteutta, hylkii likaa ja on miellyttävä käytössä. Molemmat käsinenahat tunnistaa nahan tiiviistä, joustavasta ja pehmeästä pinnasta.

Poronnahka on ohutta ja erittäin joustavaa. Pukinnahka on tiivispintaista ja kestävää. Mokkanahkaisissa käsineissä käytetään lampaannahkaa, jonka pinta on pehmeän nukkainen.

Vuorimateriaaleina käytetään villa/kashmir -sekoitetta, finnfill-vanua, puuvilla-akryylineuletta, aito- ja keinosilkkiä, thinsulatevanua, pile- ja teddykeinoturkisvuoria, flanellikangasta ja aitoa lammasturkista.

 

Eristemateriaalit

Hipora: kalvo, estää kosteutta
Thinsulate: 3M ohut vanu, lämmittääkokotaulukko
Windproof: kalvo, pitää tuulta
Thermolite: paksu vanu, lämmittää
Waterproof: kalvo, estää kosteutta
Sisäsormikas: fleecesormikas tuotteen sisäpuolella, lämmittää

 

hanska kokomittaus

 

 

 

 

 

 

 

Käsineen koko on kämmenen ympärysmitta leveimmästä kohdasta mitattuna tuumissa.

 

 

 

EU-vaatimustenmukaisuusvakuutukset